Proč bych měl znát své předky???

29.01.2014 19:57

Co pro nás znamenají naši předci? Proč by každý z nás měl pátrat po příbězích své rodiny? Proč je to tak důležité? Co nám to vůbec přinese? Může nám to pomoci v našem současném životě???

Odpověď zní: ANO, ANO, ANO...

I když je to pro mnohé z nás překvapení, znát životní příběhy jednotlivých členů svého rodu je velice důležité a pro náš život podstatné!

Často stojíme před nějakým úkolem, nebo se nám v životě objevila překážka, se kterou si nevíme rady, ne a ne ji překonat. Zvládat tyto situace nás stojí mnohdy velké množství energie, často se dlouho trápíme, trpíme depresemi, pocity bezmoci a vůbec nevíme, jak dál, co máme udělat pro to, abychom tyto situace zvládli překonat a posunout se dál na naší životní cestě...

Je to těžké, to nepopírám, ale velmi důležité je si uvědomit, že i naši předci prožívali dost podobné, ne-li totožné okamžiky a oni se s nimi přeci určitým způsobem vyrovnali. Není tedy vhodné se ohlédnout do historie a začít se jejich činy a životními skutky inspirovat???

Neznamená, že když žili před sto, dvě stě či více lety, že se jejich život lišil. To, že nosili jiné oblečení, bydleli v jiných obydlích nebo se jinak stravovali z nich přece nedělá jiné lidi než kteří žijí dnes. Každý člen našeho rodu byl taky plný citu, toužil žít šťastně a být spokojený. V tom jsme si s nimi tak podobní. Tak proč nevyužít jejich zkušenost a neinspirovat se jimi v našem životě?

Uvidíme, že se náš život promění, začneme si více věřit, protože budeme vědět, že ti před námi to zvládli a tak i my to přeci všechno zvládneme. Vždyť si ty jejich zkušenosti neseme každý v sobě. Nemyslíte???